Mikä on NFT?

NFT:n ostaminen antaa jollekulle ainutlaatuisen ja yksinomaisen omistusoikeuden kiinteistöön – L’Oreal Paris USA:n huutokaupan tapauksessa digitaalisia taideteoksia. (Tämä selitys voi valaista lisää NFT-aihetta ja niiden roolia laajemmassa taidemaailmassa, jos olet kiinnostunut. Sillä välin, jos mietit, kuinka NFT:tä edes näytetään, suuret brändit, kuten Samsung ja LG, myyvät digitaalisia televisioita jotka muistuttavat kuvakehyksiä, joissa voidaan näyttää digitaalisia taideteoksia, kun taas jotkut keräilijät käyttävät fyysisiä tulosteita esillepanoon.)

Mutta kuten monet muutkin nousevat teknologiat ja markkinat, NFT-taidemaailma on täynnä sukupuoliharhaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan vain 5 prosenttia NFT-taidemyynnistä meni vahvistetuille naisluojille. Ja kun otetaan huomioon, kuinka suuret markkinat ovat – vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla myytiin 2,5 miljardia dollaria NFT:itä – on merkitystä, että naiset murtautuvat niihin pidemmälle.

Tämän osan L’Oreal Paris USA toivoo muuttavan uusimmalla ponnistelullaan. “Tämän ohjelman avulla haluamme kiinnittää huomiota sukupuolten väliseen epätasa-arvoon NFT-tilassa ja toivomme, että voimme valaista alalla jo työskenteleviä naisia ​​ja houkutella lisää naisartisteja ja ostajia”, Brunschwig selitti.

Osallistujat kertovat olevansa iloisia mahdollisuudesta. Yksi tilatuista taiteilijoista Lili Taie sanoi lehdistötiedotteessa, että sen lisäksi, että hän löytää voimaa itselleen digitaalisena taiteilijana, “tämä projekti on [myös] mahdollisuus herättää luottamusta taideteokseni kautta.”

Kaikki alkumyynnistä saadut voitot menevät taiteilijoille itselleen. Osa näiden NFT-teosten toissijaisista myynneistä, joita seurattaisiin lohkoketjuteknologialla, menee L’Oreal Paris USA:n hyväntekeväisyyshaaralle, Women of Worthille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.